Очні навчальні сесії для вчителів початкових класів, які у 2020-2021 навчальному році працюватимуть у перших класах за Державним стандартом початкової освіти

3 червня 2019 року на базі гімназії розпочалося навчання третьої групи учителів, які будуть працювати у Новій українській школі у 2020-2021 н.р.. У навчанні беруть участь 35 учителів, у тому числі 8 педагогів із Пороміської ОТГ.

Педагоги були ознайомлені з формулою Нової української школи, ключовими компетентностями. Опрацьовано Державний стандарт початкової освіти, ключові компоненти концепції «Нова українська школа». Звернено увагу на компетентісний підхід, ключові компетентності, педагогіку партнерства, основні принципи співпраці з батьками (залучення батьків до освітнього процесу, батьки як помічники вчителя), формальне і неформальне спілкування. Практикували вправи «Діамант цінностей», «Цінності», «Лялька Бінго», кінезіологія «Перехресні рухи», «Кнопки» тощо.

Значну частину навчального часу у Новій українській школі присвячено роботі в команді. Педагоги встановлювали правила, створювали проекти, практикували ранкові зустрічі, використовували крісло автора.

Учасники тренінгу опрацювали нові професійні ролі і завдання сучасного вчителя в контексті концепції Нової української школи. Особливості розвитку дітей 6-7-річноговіку. Початок навчання у школі: вплив на емоційний стан і поведінку дитини. Особливості психічних і пізнавальних процесів.

Педагогам представлена методика компетентнісного навчання «Шість цеглинок». Гра по-новому – навчання по-іншому з LEGO. Погляд у майбутнє крізь призму педагогіки гри. Освітній потенціал гри з LEGO. Учителям запропоновані вправи «Знайомимося ближче», «Запам’ятайка», «Качечка», «Зведи накриваючи», «Конструктор власних справ», «Чарівна торбинка» тощо.

Заняття проводилось в атмосфері дружньої співпраці, взаємодопомоги та обміну досвідом.

/Files/images/СК 1.jpg

/Files/images/СК 3.jpg

/Files/images/СК2.jpg

/Files/images/СК4.jpg

/Files/images/СК5 (2).jpg

/Files/images/СК5.jpg

/Files/images/СК6.jpg

/Files/images/СК7.jpg

/Files/images/СК8.jpg

/Files/images/СК9.jpg

/Files/images/СК10.jpg

/Files/images/СК11.jpg

/Files/images/СК12.jpg

/Files/images/СК13.jpg

/Files/images/СК14.jpg

/Files/images/СК16.jpg

/Files/images/СК17.jpg

/Files/images/СК18.jpg

/Files/images/СК19.jpg

/Files/images/СК20.jpg

/Files/images/СК21.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 373

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.