Підсумки І (міського, зонального) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020»

Для того, щоб мати майбутнє, необхідно бути готовим зробити щось нове.

Пітер Друкер

11 листопада 2019 року у м. Нововолинську розпочався І (міський, зональний) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020». До участі в ньому зареєструвалися 13 відданих своїй справі, творчих, готових ділитися своїм досвідом та напрацюваннями педагогів: 8 учителів у номінації «Початкова освіта», 2 учителя у номінації «Історія», 3 учителя у номінації «Образотворче мистецтво».

11 листопада об 11 год. було проведене перше конкурсне випробування для всіх номінацій «Тестування» за завданнями методичної служби ВІППО; і друге конкурсне випробування для номінацій «Початкова освіта», «Історія» - «Практична робота»; для номінації «Образотворче мистецтво» - «Методичний практикум».

Педагоги-конкурсанти всіх номінацій успішно справилися із тестами, які містили завдання на знання предмета та методики викладання, а також завдання з педагогіки та психології (ознайомитися із протоколами можна на сайті міського методичного кабінету в розділі «Професійні конкурси»).

12-14 листопада на базі ЗОШ №2 (директор Кобиш А.А.) для номінації «Початкова освіта» відбувалися такі конкурсні випробування, як: «Проєкт», «Урок», «Методичний експромт». Завдання для усіх випробувань конкурсанти отримували шляхом жеребкування.

Креативні, завзяті, талановиті педагоги-початківці. Вони перетворювали класи у справжні дослідницькі лабораторії, ігрові кімнати, математичні студії. Уроки інтегрованого курсу «Я досліджую світ» спонукають учителя до пошуку таких форм і методів роботи, які сприяють розкриттю багатогранних талантів молодших школярів.

Молода, весела, але водночас наполеглива Інна Книжатко, учитель початкових класів ліцею №8, створила на уроці настільки доброзичливу атмосферу, що навіть хмаринки наввипередки із сонечком зазирали до класу і разом із дітворою з’ясовували, як і де зимують комахи і яка територія може стати домівкою для птахів і звірів.

Разом із Оленою Мирончук, учителем початкових класів ЗОШ №6, другокласники досліджували листки дерев, кущів і трав’янистих рослин, які ростуть на території нашого Волинського краю.

Богдані Гіналюк, учителю початкових класів ЗОШ №5, та Наталії Вакарчук, учителю початкових класів ліцею №1, вдалося засвітити зірочки допитливості і впевненості у своїх силах в очах маленьких школярів, провівши уроки математики.

Любов до України, шану й повагу до її державних символів прищеплювала четвертокласникам на уроці літературного читання Наталія Магера, учитель початкових класів ЗОШ №7.

Уміло поєднували роботу в групах і парах, здійснювали індивідуальний підхід до кожного учня на уроках української мови учителі початкових класів Лідія Онуфрійчук (ЗОШ №2), Тетяна Стельмащук (ЗОШ №3), Тетяна Волинець (ЗОШ №4), отримуючи задоволення від спілкування з учнями й прищеплюючи їм любов і повагу до рідного українського слова.

19 листопада на базі ліцею №1 (директор Мороз С.В.) відбулися конкурсні випробування «Урок», «Методичний практикум» та «Методичний експромт» для номінації «Історія».

Вивчення історії сприяє формуванню історичної свідомості народу, в якій органічно поєднані знання, погляди, уявлення про суспільний розвиток.

Учителі-конкурсанти Палій Т.В. (ЗОШ №8) та Скібіцька Н.С. (ЗОШ №7) демонстрували уміння організовувати навчання з погляду багаторакурсності та багатоперспективності історичних подій і явищ, методичну компетентність і творчий підхід, доводили, що вивчаючи історію учні навчаться творчо опрацьовувати і критично переосмислювати світовий історичний досвід, засвоювати його уроки, формувати на цій основі власні переконання, громадянську позицію, здобувати навички і вміння, необхідні для проектної діяльності.

20 - 21 листопада 2019 року на базі ліцею №8 (директор Шиян Л.В.) для номінації «Образотворче мистецтво» відбувалися конкурсні випробування «Урок», «Практична робота», «Проєкт».

Конкурсанти Мельничук Г.А. (ЗОШ №3), Дзяйло Т.І. (ЗОШ №5), Мартинюк Л.С. (ЗОШ №7) пояснювали учням, що мистецтво відображає дійсність у наочних образах, відтворює об’єктивно наявні властивості реального світу: об’єм, колір, просторовість, матеріальну форму предмета, передає розвиток подій у часі, певну фабулу, розкриває психологію людини; презентували володіння методикою ведення педагогічного малюнка, вправність виконання; демонстрували доцільність використання методів і засобів для презентації проєкту та його практичної значущості.

Найвищі бали отримали вчителі, які довели журі свої професійні знання та навички.

Переможцями І (міського, зонального) туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020» стали такі педагоги:

у номінації «Початкова освіта» - Книжатко Інна Олександрівна, учитель початкових класів ліцею №8;

у номінації «Історія» - Скібіцька Наталія Степанівна, учитель історії ЗОШ №7;

у номінації «Образотворче мистецтво» - Мельничук Галина Анатоліївна, учитель образотворчого мистецтва ЗОШ №3.

Лауреатами Конкурсу стали:

Мирончук Олена Василівна, учитель початкових класів ЗОШ №6;

Магера Наталія Петрівна, учитель початкових класів ЗОШ №7;

Волинець Тетяна Олександрівна, учитель початкових класів ЗОШ №4 імені Т.Г.Шевченка;

Палій Тарас Володимирович, учитель історії ЗОШ №8;

Мартинюк Лілія Степанівна, учитель образотворчого мистецтва ЗОШ №7;

Дзяйло Тетяна Ігорівна, учитель образотворчого мистецтва ЗОШ №6.

Дипломантами Конкурсу стали:

«Педагог-дослідник» - Онуфрійчук Лідія Михайлівна, учитель початкових класів ЗОШ №2;

«Креативний педагог» - Гіналюк Богдана Василівна, учитель початкових класів ЗОШ №5;

«Творчий педагог» - Стельмащук Тетяна Олександрівна, учитель початкових класів ЗОШ №3;

«Педагог-новатор» - Вакарчук Наталія Миколаївна, учитель початкових класів ліцею №1.

Міський тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020» дав можливість усім учасникам яскраво та повноцінно показати свій педагогічний почерк, розкрити талант, продемонструвати педагогічну майстерність і став своєрідним підсумком творчих здобутків, педагогічних ідей та інновацій.

Щиро вітаємо всіх педагогів, які взяли участь у Конкурсі, а переможцям зичимо подальших успіхів у обласному турі.

Результати Конкурсу

Кiлькiсть переглядiв: 537

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.