Науково-практична конференція «Компетентнісний підхід як чинник модернізації змісту освіти в умовах Нової української школи»

20.01.2020 року на базі ліцею №1 (директор Сергій Мороз) відповідно до плану роботи Нововолинським міським методичним кабінетом було проведено науково-практичну конференцію «Компетентнісний підхід як чинник модернізації змісту освіти в умовах Нової української школи», у роботі якої взяли участь учителі початкових класів, заступники директорів, які опікають початкову школу, вихователі-методисти закладів дошкільної освіти міста. На конференції були присутні головний спеціаліст управління освіти Ірина Ляховська, завідувач міського методичного кабінету Ольга Хвіщук та методисти.

Завідувач міського методичного кабінету Ольга Хвіщук звернула увагу на роль вчителя в умовах Нової української школи, зазначивши, що змінюється світ і вчитель теж має змінюватися, йти в ногу з часом, бути попереду усього цього прогресу.

/Files/images/Хвіщук.jpeg

Методист міського методичного кабінету Лариса Сєчка ознайомила з планом проведення науково-практичної конференції та наголосила, що учитель Нової школи має уміло застосовувати сучасні форми організації навчальної діяльності, впроваджувати нові методики, цікаві вправи, працювати по-новому.

/Files/images/Сєчка.jpeg

Учитель початкових класів ЗОШ №5 Людмила Вавринюк поділилася досвідом роботи проведення ранкової зустрічі в Новій українській школі, продемонструвавши відеофрагмент проведення ранкового кола.

/Files/images/Вавринюк.jpeg

Учитель початкових класів ЗОШ №6 Наталія Марчук поінформувала про компетентнісний потенціал LEGO у початковій школі, зокрема зосередила увагу на практичних вправах, які використовує у своїй роботі.

/Files/images/Марчук.jpeg

Учитель початкових класів ліцею №8 Інна Книжатко розповіла про розвиток компетентностей учнів через впровадження методу проектів та запропонувала переглянути презентацію з досвіду роботи.

/Files/images/Книжатко.jpeg

Учитель початкових класів ЗОШ №6 Олена Мирончук поділилася досвідом роботи щодо використання мультимайнду на уроках у початкових класах.

/Files/images/Мирончук.jpeg

Учитель початкових класів ліцею №8 Юлія Станько розповіла про особливості проходження сертифікації як одного із способів підвищення кваліфікації педагогів.

/Files/images/Станько.jpeg

Завершальною частиною науково-практичної конференції стали слова Р.Т.Кіосакі, які озвучила Лариса Сєчка: «Освіта, яка не вчить жити успішно в сучасному світі, не має ніякої цінності. Кожен із нас приходить у життя із природженою здатністю жити щасливо і успішно. А ми, учителі, повинні зберегти цю здатність у дітей знаннями і навичками, які б допомогли їм реалізуватися у сучасному світі якомога ефективніше», - і до його слів варто прислухатися.

/Files/images/К1.jpeg

/Files/images/К2.jpeg

Кiлькiсть переглядiв: 224

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.