Засіданні міського методичного об’єднання вчителі основ здоров’я

/Files/images/P_20200124_140925.jpg

27.01.2020р. на засіданні міського методичного об’єднання вчителі основ здоров’я поповнили «майстерню педагогічних засобів» новими творчими знахідками. Тема актуальна: «Сучасний урок… Який він? Здавалося б, не вперше про це. Однак, сьогодні інші запити суспільства, нові технології вимагають творчого пошуку. Яким повинен бути сучасний урок? В.О.Сухомлинський у свій час зазначав: «…щоб дати учням іскорку знань, учителю потрібно увібрати ціле море світла». Це мистецтво, що поєднує знання, талант та наполегливу працю.

Педагоги працювали над проектуванням моделі уроку, порівнюючи традиційну й інноваційну його версії. При цьому керувалися найважливішими дидактичними принципами: вільного вибору учня, високого коефіцієнта дії, діяльнісного підходу, доступності, науковості, проблемності навчання. тощо.

Савчук Л.М. презентувала елементи «майстер-класу», беручи за основу дослідження психологів та науковців, трансформувала їх на практиці, поєднуючи організаційний, методично-дидактичний, психологічний, виховний аспекти уроку як цілісне педагогічне явище.

У ході рефлексії прийшли до висновку: педагогічний пошук, творчий підхід до теорії та практики навчання й виховання, засади особистісно зорієнтованої, компетентнісної педагогіки – основні складові професійного успіху.

/Files/images/P_20200124_150018.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 216

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.