Підсумки І туру конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби»

На виконання наказу управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації від 19 вересня 2019 року № 471 «Про проведення І туру конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби», з метою громадянського виховання дітей та молоді на засадах історичних документів про боротьбу українського народу за державну незалежність проведено конкурс робіт І етапу Всеукраїнської акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби».

На обласний конкурс надіслано 37 пошуково-дослідницьких робіт з п’яти напрямів від закладів загальної середньої освіти, закладів загальної середньої освіти обласного підпорядкування, закладів професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти.

Учасниками експедиції проведено краєзнавчу, пошуково-дослідницьку роботу з вивчення подій, фактів, наслідків та здобутків державотворчих процесів в історії України, зокрема, участі в них представників Волині. Дані дослідження сприяють вихованню в учнівської молоді активної громадянської позиції щодо зміцнення державності, почуття української ідентичності та національної самосвідомості та ширшого залучення її до вивчення історії рідного краю, удосконаленню змісту та форм виховної роботи в закладах освіти.

Активними учасниками обласного конкурсу стали учні Ратнівського, Камінь-Каширського районів, міст Луцька, Володимира-Волинського та Нововолинська.

Члени журі відмітили, що більшість робіт розкривають цікаві та змістовні краєзнавчі дослідження. Однак, окремі роботи не відповідають вимогам Положення про Всеукраїнську краєзнавчу акцію учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби», характеризуються відсутністю краєзнавчо-дослідницької, пошукової роботи, носять описовий характер, а також не оформлені відповідно до вимог Критеріїв оцінки конкурсних робіт.

Визнали призером І туру конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді «Українська революція: 100 років надії і боротьби» та нагородили грамотою управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації з напряму «Український національний визвольний рух 1930-х років, періоду Другої світової війни та у повоєнні роки» Смикову Дарину, ученицю 11 класу Нововолинського ліцею №8 Нововолинської міської ради (керівник Дацюк В.Г.) за роботу «Нововолинці – учасники Кенгірського повстання».

Кiлькiсть переглядiв: 386

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.