Підсумкова конференція за результатами роботи регіонального проекту «Лідер освітніх інновацій»

23 листопада 2017 року у ВІППО відбулася підсумкова конференція за результатами роботи регіонального проекту «Лідер освітніх інновацій», у якій узяла участь делегація освітян м.Нововолинська: заступник начальника управління освіти Лакиш О.О., завідувач міського методичного кабінету Хвіщук О.В., директори гімназії Шиян Л.В. та ЗОШ №6 Пукля І.І.

Захід організували і провели: керівник проекту Вітюк В.В., проректор з наукової роботи ВІППО, кандидата педагогічних наук, доцента та автор проекту – Ткачук Н.М., завідувач науково-дослідної лабораторії освітніх інновацій та координатора Р(М)МК ВІППО, кандидата педагогічних наук.

Із вітальним словом до учасників конференції звернувся Олешко П.С., ректор Інституту, наголосивши на актуальності формування команди лідерів-керівників та на важливості проведення їх навчання з урахуванням змісту нового Закону України «Про освіту».

Під час проведення заходу учасники проекту (представники 41 закладу освіти Волинської області і 1 методичного кабінету (Нововолинської міської ради) обмінювалися досвідом упровадження інновацій в освітніх закладах, знайомили із кращими практиками розробки та реалізації шкільних міні-проектів.

Окремим відеофрагментом презентовано участь у реалізації проекту керівників закладів освіти м.Нововолинська. його підготували О.Лакиш, заступник начальника управління освіти, О.Хвіщук, завідувач міського методичного кабінету, які також зазначили, що участь керівників закладів освіти та результати роботи у регіональному проекті «Лідер освітніх інновацій» підтвердили, що у місті Нововолинську керують закладами освіти справжні лідери, які готові до змін, які хочуть уміло визначати пріоритетні напрями діяльності своїх педагогічних колективів, бо саме особа керівника Нової української школи в умовах децентралізації та автономії отримає додаткові адміністративні повноваження, значною мірою впливатиме на формування траєкторії професійного розвитку кожного вчителя, а це зумовить високий рівень відповідальності керівника закладу освіти за якість та результат освітніх послуг.

Співпраця освітян міста з Волинським Інститутом післядипломної педагогічної освіти дуже важлива: вона сприяє фаховому зростанню, а це не лише можливість здобути певне коло знань, а перш за все, змінити спосіб мислення, реалізуватися у нових цікавих проектах, навчитися втілювати їх у практику.

Рефлексія реалізації проекту в авторських поетичних замальовках Пуклі І.І., директора ЗОШ №6, створила атмосферу свята й позитивної мотивації до участі в наступних інноваційних освітніх проектах.

Керівники закладів освіти м.Нововолинська, які брали участь у регіональному проекті «Лідер освітніх інновацій», отримали сертифікати про проходження навчання за 3 модулями програми проекту.

Усі учасники конференції висловили щиру вдячність керівництву ВІППО, авторам проекту за інноваційний підхід та новий формат підвищення кваліфікації.

ЛІдер освітніх інновацій Нововолинськ

/Files/images/original-1511779847-2.jpg

/Files/images/original-1511779862-12.jpg

/Files/images/original-1511779867-15.jpg

/Files/images/original-1511779868-16.jpg

/Files/images/original-1511779870-17.jpg

/Files/images/original-1511779872-19.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 319

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.