Повернутися до звичайного режиму

Набув чинності наказ МОН України, що регулює проведення ЗНО-2018

8 вересня 2017 року набув чинності наказ Міністерства освіти і науки України від 31.07.2017 №1103 «Деякі питання проведення в 2018 році зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти», що врегульовує основні питання проведення ЗНО у 2018 році.

Зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти у 2018 році проводитиметься з 22 травня до 14 липня.

Наступного року учасники проходитимуть зовнішнє незалежне оцінюванняз11навчальних предметів: української мови ілітератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької тафранцузької мовНа відміну від 2017року, тестування зросійської мови непередбачається. Кожен зареєстрований учасник матиме право виконати сертифікаційні роботи небільше ніж ізчотирьох навчальних предметів зпереліку.

Для випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2018 року результати ЗНОзтрьох навчальних предметів зараховуються якрезультати державної підсумкової атестаціїзаосвітній рівень повної загальної середньої освіти. Це, зокрема:

—українська мова ілітература (частини «Українська мова» і«Власне висловлювання»);

—математика або історія України (частина «Історія України ХХ— початку ХХІ ст.»);

—один знавчальних предметів, зазначених упереліку (завибором випускника).

Як і минулого року, зміст тестів з української мови і літератури, історії України, математики, фізики, хімії, біології і географії відповідатиме програмам зовнішнього незалежного оцінювання, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 03.02.2016 №77«Про затвердження програм зовнішнього незалежного оцінюванню для осіб, які бажають здобувати вищу освіту на основі повної загальної середньої освіти».

У проведенні ЗНО з іноземних мов передбачено ряд новацій. Так, наступного року під час тестування з англійської, іспанської, німецької та французької мов буде використано тести двох рівнів складності: В1і В2. Тест рівня В2 складатимуть випускники, які бажають зарахувати результат ЗНО з іноземної мови як оцінку за ДПА і вивчали цю іноземну мову на профільному рівні.

Ще однією особливістю тестів ЗНО з іноземної мови буде також частина «Розуміння мови на слух», яка передбачатиме прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них (аудіювання).

У 2018 році у формі зовнішнього незалежного оцінювання також проходитиме ДПА з української мови за освітній рівень повної загальної середньої освіти для учнів, слухачів та студентів професійно-технічних і вищих навчальних закладів.

Кiлькiсть переглядiв: 429

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.