Семінар-практикум учителів історії «Розвиток критичного мислення у формуванні учнівських компетенцій на уроках історії»

03.04.2018 року у гімназії відбувся міський семінар-практикум учителів історії «Розвиток критичного мислення у формуванні учнівських компетенцій на уроках історії». Свій досвід презентувала учитель гімназії Дацюк Валентина Григорівна у вигляді майстер-класу. Оскільки проблемним питанням педагога є «Розвиток креативності особистості при вивчення історії», то вона зупинилася на особливостях практичних занять із віковою групою 5,7,10 класів, запропонувавши колегам узяти участь в історичних іграх, вправах, елементах складання проекту.

Продовжила роботу учитель ЗОШ №5 Альошина Лариса Ростиславівна, яка показала майстер-клас зі своєї методичної проблеми «Дослідницька робота на уроках історії». Педагог залучила до роботи колег, спонукаючи їх за поданими схемами дати пропозиції щодо завершального етапу дослідницької роботи над останньою темою одного із розділів історії. Учителі радилися в групах та представляли результати своєї діяльності.

Наступним етапом семінару стала презентація досвіду учителя НВК Максимович Людмили Дмитрівни. Педагог презентувала власні напрацювання щодо елементів розвитку ключових компетентностей учнів на уроках історії (це є її проблемним питанням», використовуючи цікаві відеоматеріали.

Керівник методичного об’єднання учителів історії Шимчук Лариса Іванівна ознайомила присутніх з листом МОН «Щодо проведення державної підсумкової атестації у закладах загальної середньої освіти в 2017/2018 навчальному році», наголосивши на основних особливостях.

Підсумувала роботу методист міського методичного кабінету Нестерук Л.Р., яка зазначила, що враховуючи завдання Нової української школи, педагоги розуміють: на часі питання – як зробити уроки історії цікавішими, як заохотити учнів до навчання, як розвивати здатності шукати нову інформацію, вбачати у сукупності даних певні закономірності, знаходити рішення складних завдань. Тому учителі шукають ті методи і прийоми, які допомагають формувати ключові компетентості школярів, та активно впроваджують їх у свою діяльність.

/Files/images/IMG-3e7916.jpg

/Files/images/IMG-18d9.jpg

/Files/images/IMG-50b6b.jpg

/Files/images/IMG-55e7.jpg

/Files/images/IMG-861ac02.jpg

/Files/images/IMG-78923.jpg

/Files/images/IMG-c992a0.jpg

/Files/images/IMG-e6b6a019.jpg

/Files/images/IMG-ea541a1.jpg

/Files/images/IMG-f35225.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 472

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.